Minden magyarországi falu előrelépett a Magyar falu program segítségével

Minden magyarországi falu kedvezményezettje a Magyar falu programnak és előrelépett annak segítségével – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn a Pest vármegyei Jászkarajenőn.

Földi László, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, Palya István Kálmán (Fidesz-KDNP) polgármester és Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Magyar falu program részeként elkészült fejlesztések ünnepélyes átadásán a Pest vármegyei Jászkarajenőn 2023. április 3-án. MTI/Mészáros János

Gyopáros Alpár a program részeként elkészült fejlesztések ünnepélyes átadásán elmondta: a Pest vármegyei 12-es számú választókerületben is meghaladja az 5 milliárd forintot a Magyar falu programból érkezett támogatások összege.

Hozzátette: a választókerületbe tartozó Jászkarajenő a program keretében több mint 370 millió forint fejlesztési forráshoz jutott hozzá az elmúlt négy évben.

Ebből az összegből iskolafejlesztés történt, játszóterek épültek, közösségi teret fejlesztettek, kommunális eszközöket szereztek be. Továbbá szolgálati lakást építettek, illetve korszerűsítettek, orvosi rendelőt, valamint egyházi közösségi tereket fejlesztettek – sorolta.

Földi László, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője avatóbeszédében üdvözölte a Magyar falu programban megvalósult fejlesztéseket. Szólt arról is, hogy Jászkarajenőn a Belügyminisztérium (BM) támogatásával is zajlottak fejlesztések, példaként említette az elkészült sportházat, a sportpályát és a lovardát.

Elmondta:

a településen a lovas sport fejlesztése kiemelt fontosságú, a lovardában komoly versenyeken is rendeztek már.

 

Palya István Kálmán (Fidesz-KDNP) polgármester köszöntőjében felidézte a több mint kétezer-ötszáz lakosú község történetét, majd szólt arról: a település fejlődése akkor kezdődött, amikor 2010-ben az Orbán-kormány megnyerte a választásokat és nyíltan felvállalta a vidék fejlesztését.

Az utóbbi években a Magyar falu program kiemelten sokat jelentett a fejlődés szempontjából - tette hozzá.

Megjegyezte: a település minden intézményét sikerült felújítaniuk az utóbbi években, Jászkarajenőn működik bölcsőde, amelyet már bővíteni kell, piaccsarnokot és vállalkozói parkot adtak át. Bíznak a további fejlődésben – hangsúlyozta.

A polgármester a hétfőn átadott fejlesztésekről az MTI-nek elmondta: a sportház épülete 19 millió forintból újult meg, a BM támogatásával és önkormányzati önrésszel együtt. A Magyar falu program támogatásával megvalósult beruházások között említette, hogy a ravatalozó mintegy 30 millió forintból épült, illetve újult meg, az óvodánál a járdát mintegy 8 millió forintból térburkolattal látták el, valamint mintegy 12 millió forintból tanya- és falugondnoki buszt vásároltak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!