Móring József Attila: A kormány kiemelten támogatja a Magyar Falu Programot

Móring József Attila (KDNP) a Magyar Falu programról szólva kiemelte az Országgyűlésben: a kormány tavaly 150 milliárddal támogatta a programot, ennek a felét ítélték oda pályázati úton, a másik feléből alsóbb rendű utak felújítására 50 milliárdot, a falusi családi otthonteremtési kedvezményre 25 milliárdot biztosítottak.

Móring József Attila (KDNP) országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes

A falvak számára a program pályázatai hatalmas lehetőséget jelentenek, nem kell hozzájuk ugyanis önerő - hangsúlyozta, hozzátéve: valós igényeket elégítenek ki, és segítik a falvakban élők életminőségének folyamatos javítását. A KDNP-s politikus üdvözölte, hogy a program idén is folytatódik, és erre kérte a jövőben is a kabinetet.
    
Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára ezzel kapcsolatban kiemelte a kormány elkötelezettségét a kistelepülésen élők számának megtartása, növelése, a települések fejlesztése iránt. A program komplex megközelítést alkalmaz, cél a kistelepüléseken az életminőséggel összefüggő hátrányok enyhítése.
    
Kitért az egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére, és rámutatott: azt szeretnék, hogy a legkisebb településeket is érintő fejlesztésekkel mérséklődjenek az egészségügyi alapellátás egyenlőtlenségei. Ismertette: az orvosi ellátással összefüggő elemek idén is folytatódnak, a pályázatok több ütemben jelennek majd meg.
    
A teljes programra pedig idén is 150 milliárd forint áll rendelkezésre - ismertette Orbán Balázs.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!