Móring József Attila: Mennyi egészségügyi védőeszköz érkezett?

Móring József Attila (KDNP) azt kérdezte  az Országgyűlésben, mennyi egészségügyi védőeszköz érkezett Magyarországra a koronavírus-járvány elleni védekezéshez. A szájmaszkoknak, kesztyűknek, lélegeztetőgépeknek nagyon fontos szerepük van - hangsúlyozta, kiemelve: Magyarország több országnak is segíteni tudott a járvány elleni védekezésben eszközökkel.

Móring József Attila (KDNP) országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter válaszában közölte: a múlt héten 21 repülővel és 3 kamionnal érkeztek a védőfelszerelések, és még több mint 59 millió sebészeti maszkot, valamint 16 millió nagyobb védekezési szintet lehetővé tevő maszkot várnak.

Emellett van egy „több mint 16 ezer lélegeztetőgépre vonatkozó szerződéses állományunk", és a tesztekre is több mint 3 milliós a szerződésállomány - közölte.

Arról is beszélt a tárcavezető, hogy a bajba került határon túli közösségek ezután is számíthatnak a védekezésben az anyaországra, ahogyan a Nyugat-Balkán államai is, mert ha onnan elindul egy illegális migrációs hullám, és ezek az országok védekezési képesség szempontjából legyengülnek, akkor az komoly nemzetbiztonsági kockázat Magyarországnak. Megjegyezte: az átadott maszkok száma az importáltak 2,2 százaléka.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!