Nacsa Lőrinc: Az egész világnak békére van szüksége

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezető-helyettese arról beszélt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben, hogy a világ forrong, a Hamász megtámadta Izraelt, válaszul a zsidó állam ellentámadást indított. Szerinte Izrael önvédelemhez való jogán túl a világ összes országának is érdeke, hogy a jelenleg folyó terrorellenes intézkedések sikerrel záruljanak.

Nacsa

Közölte, minden országnak fel kell lépnie a jelenlegi konfliktusok eszkalációjának megelőzése és a béke mielőbbi megteremtése érdekében. Azt mondta,

a migrációs krízis eszkalációja is fenyegeti Európát Brüsszel elbukott migrációs politikája miatt.”

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: leghatározottabban elítélik a Hamász terrortámadását Izrael ellen. Az izraeliek által végrehajtott terrorellenes műveletek sikere nem kizárólag izraeli nemzeti érdek, hanem globális érdek. Általa sikerülhet megelőzni, hogy hasonló terrortámadás bárhol a világon megismétlődjön. Jelezte, a nemzetközi közösség legfontosabb feladata megakadályozni a konfliktus továbbterjedését.

Úgy folytatta, Magyarország a kölcsönös tiszteleten alapuló külpolitikát folytat, ezért a közel-keleti válság minden szereplőjével beszélni tud. Ez ma egy nagy érték – jelentette ki. Szerinte ennek a stratégiának az eredményei megmentett emberéletekben mérhetők.

Kitért arra, hogy a konfliktusnak a gazdaságban is van hatása, mert a húszik folyamatosan „terror alatt tartják” a kereskedelmi hajózást a térségben. A miniszter elmondta, támogatták az EU azon döntését, hogy tengeri missziót indít a kereskedelmi hajózás szabadsága érdekében. Sürgette azt is: a világ térjen vissza az Ábrahám-megállapodások szelleméhez, hogy a Közel-Keleten az emberek újra békében élhessenek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!