Nacsa Lőrinc: A bürokráciacsökkentés legalább olyan fontos, mint az adócsökkentés

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka álságosnak nevezte Arató Gergelynek a munkavállalók jogaiért aggódó hozzászólását kedden az Országgyűlésben, mondván amikor a mostani ellenzéki pártok voltak hatalmon, 12 százalékos volt a munkanélküliség, 181, többségében nyereséges állami céget privatizáltak, és az átlagfizetés alatt is 36 százalékos volt a személyi jövedelemadó.

A DK politikusa szerint tehát aljas politikai szándék húzódik a javaslat mögött, ami egyszerűbbé, átláthatóbbá és digitálisabbá teszi az emberek életét.

Nacsa Lőrinc emlékeztetett, az elmúlt időszakban számos alkalommal csökkentették az állami adminisztrációt, és ez mindig helyes, ugyanakkor mindig van további tennivaló ezen a téren.

A bürokráciacsökkentés legalább olyan fontos, mint az adócsökkentés. Az ilyen intézkedések nemcsak az embereknek és a vállalkozásoknak jók, hanem az ország versenyképességét is javítják

 

– jelentette ki.

A javaslat elemei közül kiemelte a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítását, melynek értelmében az első házasok kedvezményének, a családi kedvezménynek és a négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezményének évközi érvényesítéséhez szükséges nyilatkozatot nem kell minden évben megtenni, ha elfogadják a javaslatot. Kiemelte továbbá a középiskolás diákok ingyen megszerezhető jogosítványát, a házassági szándék online bejelenthetőségét és a 18. életévüket betöltöttek automatikus ügyfélkapu-regisztrációját.

A kormány eredményei között említette, hogy már 2500 ügytípust lehet kormányablakokban, online intézni és 2021-től másélmillió ügytípus vált illetékmentessé.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!