Nacsa Lőrinc: Fontos, hogy a veszélyhelyzeten túlmutató intézkedések érvényben tudjanak maradni

A politikában elérkezett a bocsánatkérés ideje, ezt mondják kormánypárti képviselők. A Magyarország élőben extra vendége Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője volt.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke a HírTv Magyarország élőben című műsorában 2020.05.18-án

„Március 30-tól volt ugye az a bizonyos rendeleti kormányzás. A kormány a törvény elfogadásakor is és azóta is azt mondta, hogy amint a járványhelyzet lehetővé teszi visszaadja ezeket a bizonyos jogokat a parlamentnek, azaz önöknek. Mi lesz a menetrend akkor ezután?” - kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Akkor is azt mondtuk, hogy a járvány végét sem az ellenzék, sem a kormány nem tudja befolyásolni. Küzdhetünk a járvány ellen, de nem mi mondjuk meg, hogy mikor lesz a vége. Ha mi mondhatnánk meg, akkor már sokkal hamarabb véget vetettünk volna. Azt látjuk, hogy kedvezően alakulnak a számok, Magyarország sikeres a védekezésben és elérkezettnek látta kormány is arra az időt, hogy a lazítások, a szigorú szabályok feloldása megtörténjen. (…) Ha a kormány majd megszünteti a veszélyhelyzetet és a parlament megszünteti a rendkívüli felhatalmazást, akkor természetesen a jogalkotás is visszaáll majd a normális kerékvágásba, a normális rendbe.” - válaszolta Nacsa Lőrinc.

„Ez automatikusan azt jelenti, amikor visszaszállnak a különleges jogok a parlamentre, hogy a veszélyhelyzetnek is vége van?” -        tette fel a kérdést a műsorvezető.

„A veszélyhelyzetet a kormány mondta ki, és a kormány mondja ki a végét is. Nyilvánvalóan egybe fog esni ez az időpont. Nagyon fontos viszont, hogy azok az intézkedések tovább érvényben tudjanak maradni, amelyek túlmutatnak a mostani veszélyhelyzeten. Például a hitelmoratórium.” - felelte Nacsa Lőrinc.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!