Nacsa Lőrinc: Helyes volt a költségvetési források felhasználása

A 2020-as központi költségvetés végrehajtásáról szóló előterjesztés szerdai vitájában a KDNP vezérszónokaként Nacsa Lőrinc is kifejtette álláspontját.

A kereszténydemokrata képviselőcsoport szóvivője kiemelte: a zárszámadás arról szól, hogy a kormány a költségvetési törvénynek és a magyar jogszabályoknak megfelelően használta-e fel a forrásokat, erre pedig a számvevőszék is igent mondott.

Megjegyezte: nehéz év volt a tavalyi, de a koronavírus-járvány kitörésétig minden szempontból rekordokat döntött az ország teljesítménye, legyen szó a beruházások mértékéről, a gazdasági növekedésről, a munkanélküliségi ráta alacsony voltáról vagy az export és az import bővüléséről.

Hozzátette: a járvány derékba törte ezt a kedvező trendet, ám – szemben baloldali elődök idejével – volt a költségvetésnek és a háztartásokak tartaléka, a devizahitelek kivezetése után pedig kisebb volt a külföldnek kitettség.

Megjegyezte: a helyzetet a baloldal által korábban alkalmazott megszorítások helyett támogatásokkal és adócsökkentésekkel kezelte a kormányzat. Nacsa Lőrinc kiemelte: hasonló helyzetben az ellenzék visszahozta volna a segélyalapú társadalmat és ismét privatizációba kezdene, valamint gigantikus méretű IMF-hitellel növelné az ország külföldi kitettségét.

A kereszténydemokrata képviselő szemenszedett hazugságnak nevezte, hogy ellenzéki oldalon senki nem vágná vissza a családtámogatásokat, mondván, e juttatások jelentősen csökkennének egy kormányváltás esetén.

Az elmúlt évek teljesítménye, stabilitása és dinamikus növekedésre épülő gazdaságpolitikája tette lehetővé, hogy az ország gyorsan túl legyen a válságon és ismét növekedési pályára álljon – jelentette ki.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!