Nacsa Lőrinc: Igen a digitális állammal összefüggő törvénymódosítások javaslatára

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka kedden az országgyűlésben a digitális állammal összefüggő törvénymódosítások általános vitáján felidézte, hogy a Gyurcsány-kormány idején ellenzéki vezetőket figyeltek meg és hallgattak le. Pont a DK az, akinek nem kellene adatbiztonságról beszélnie – jegyezte meg.

Nacsa

Fontos törvényről van szó – húzta alá. Kiemelte: a mai digitalizált környezetben elengedhetetlen, hogy az állampolgárok az állammal összefüggő ügyeket kényelmesen, egyszerűen és gyorsan intézhessék el.

Ehhez bürokráciacsökkentésre, digitalizációra és az adminisztrációs terhek csökkentésére van szükség, valamint a papíralapú ügyintézés visszaszorítására”

– fejtette ki.

Nacsa Lőrinc rámutatott:

az elmúlt években számos lépés történt ebbe az irányba.”

Kitért arra is, hogy a tavaly elfogadott törvény átfogó és komplex digitalizációt hajt végre az állampolgári ügyintézés területén és teljesen új alapokra helyezi a magyar államot. Ezzel a lépéssel számos, nálunk gazdagabb uniós államot fogunk megelőzni a digitális állam megvalósításában.

Az új koncepcióban az ügyintézés elsődleges színterének a digitális teret tekintik és alapvetően a mobiltelefonon könnyen elérhető közszolgáltatásokra fektetik a hangsúlyt – közölte. Jelezte: a törvényjavaslat megteremti 2024. május 18-tól a digitális állampolgárság előregisztrációjának feltételeit a kormányablakokon keresztül.

A javaslatot a KDNP támogatja”

– közölte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!