Napirend előtti felszólalásában Harrach Péter bírálta a Sargentini-jelentést

Harrach Péter (KDNP) a magyarországi demokrácia állapotáról uniós jelentést tevő Judith Sargentinit hétfői napirend előtti felszólalásában a parlamentben úgy minősítette: olyan forradalmár, aki nekimegy mindennek, ami hagyományos értéket képvisel, de helyette nem tud működésképes ajánlatot tenni, miközben támadja a keresztény értékeket.

Harrach Péter a KDNP alelnöke, frakcióvezetője, a Népjóléti Bizottság tagja

Szerinte a jelentés "tárgyilagossággal nem vádolható", elfogult, és előítéletes, megfogalmazója meghamisítja a tényeket. Példaként hozta azt az állítást, amely szerint sérülne a sajtószabadság. "Valójában úgy tűnik, a baloldali média egyeduralmát hiányolja, pedig ez ma is jelen van" - mondta, hozzátéve: inkább a sajtóetikával van baj. Az antiszemitizmus vádjára azt felelte: erről kérdezzék meg az izraeli miniszterelnököt.

Áttérve a múlt heti uniós csúcsra, arról szólt: ott egészen más hangok jelentek meg, mert míg a bizottság és a parlament körében érvényesül a bevándorláspárti szemlélet, a tanács tagjai a tagállamok polgárait képviselik. A találkozó szerinte áttörést hozott, de "végső győzelemről még korai lenne beszélni". Lekerült a napirendről a kötelező kvóta és hangsúlyt kapott a határvédelem, a külső táborok szükségessége - ismertette.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára óvatosságra intett az uniós csúcs következtetéseinek megítélésében, az szerinte "nem tekinthető ajándéknak", "nem egy erős szöveg", de kétségtelenül előrelépés.

Bár kijelentették, hogy csökkenteni kell az illegális migrációt, nem lehet kötelező az áthelyezés, az unión kívül kell hot spotokat felállítani, a civilek pedig nem zavarhatják a hatóság munkáját, "láttunk már ilyet" - fogalmazott -, "az ördög a részletekben rejlik.

A határmenedzsment ugyanis nem egyenlő a határok lezárásával - mutatott rá, s leszögezte: az unión kívüli hot spotok nem működhetnek turisztikai ügynökségként. A többi uniós intézmény ráadásul nem követi a tanács irányvonalát - kifogásolta -, és egyik sem foglalkozik azzal, milyen migrációs nyomás van az unió környezetében.

Rátért a Sargentini-jelentésre is, hangsúlyozva: politikai nyomásgyakorlás zajlik Magyarországra nézve, ami "az európai politikai elit utolsó kétségbeesett kísérlete, hogy nehéz helyzetbe hozza az alternatív migrációs politikát folytató tagállamokat".

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!