Navracsics Tibor: 2030-ra az EU legélhetőbb tagállamai között lehet Magyarország

A területi fejlesztési politika célja, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió (EU) öt legélhetőbb tagállama közé kerüljön – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa a „20 éve az Európai Unióban – és a jövő.” című konferencián hétfőn Budapesten.

Navracsics

A magyar uniós tagság húsz évét értékelő rendezvényen a tárcavezető úgy fogalmazott: uniós szinten területi kiegyenlítődés figyelhető meg a tagállamok fejlettségében, és jó hír, hogy Magyarország „lendületesen csatlakozik” az EU átlagához. Rossz hír ugyanakkor, hogy országon belül mégis növekednek a területi különbségek - tette hozzá.

Navracsics Tibor elmondta:

a vidék és városok élhetőbbé tétele egyaránt fontos feladat. Ehhez a vidéknek és Budapestnek felelősséget kell vállalnia egymásért.”

Navracsics

Hangsúlyozta: az új területpolitika három pillére a most készülő, új területfejlesztési koncepció, az ehhez kapcsolódó új finanszírozási háttér, valamint az új területfejlesztési intézményrendszer, amit a jövő évtől kezdve alakítanak ki.

E három pillér eredményeként abban bíznak, hogy a településeket versengés helyett együttműködésre tudják sarkallni”

– húzta alá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!