A nemzetközi roma nap alkalmából díjakat adtak át a Belügyminisztériumban

A nemzetközi roma nap alkalmából Balázs János-díjakat adtak át a roma kultúráért és oktatásért, a hátrányos helyzetű emberek felzárkózásáért tevékenykedők számára kedden a Belügyminisztériumban.

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa Balázs János-díjat ad át Boda Jánosnak, a Roma Produkciós Iroda gyártásvezetőjének a Belügyminisztériumban 2023. április 11-én. MTI/Kovács Attila

Fülöp Attila a tárca gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa azt hangsúlyozta, a díjazottak életútja azt üzeni mindenki számára, hogy a felzárkózás nem magától értetődő, hanem kemény, verejtékes munka eredménye, továbbá nem egyszemélyes harc, hanem csapatmunka.

Ezt a csapatmunkát támogatja egyebek mellett a kormány gazdaságpolitikája, a „segély helyett munka” elve, a gyermekházakat, a tanoda hálózatot és roma szakkollégiumokat tartalmazó intézményrendszer, a Felzárkózó települések programmal.

Közölte, mindennek köszönhetően az elmúlt években folyamatosan csökkent a társadalmon belül a szegények aránya, ami mára kedvezőbb az uniós átlagnál.

Szerinte ugyanakkor a sikeres felzárkózást leginkább a társadalmi kirekesztődésnek kitettek folyamatosan csökkenő aránya mutatja.

Miközben 2015-ben még az emberek 30,6 százaléka volt ebben a helyzetben, mára ez 19,4 százalékra csökkent, ami szintén kedvezőbb, mint az uniós átlag

 

– fűzte hozzá.

A közösségi integrációban pedig leginkább az olyan emberek játszanak fontos szerepet, akik ma díjat vehetnek át - mondta Fülöp Attila.

A Pintér Sándor belügyminiszter által adományozott elismerést az ünnepségen Báder Ernő, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Máltai Szimfónia program országos művészeti vezetője, Boda János a Roma Produkciós Iroda gyártásvezetője és Molnárné Balogh Éva a Karcagi Arany János Általános Iskola tanítója vehették át.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!