„A népszavazásnak vetheti a hátát a kormány” – Nacsa Lőrinc a Karc FM-en

A magyar polgárok véleménye támogatás lesz majd a nemzetközi vitákban, mivel így a magyar kormányoldal az emberek akaratát tudja képviselni Brüsszelben. Nem véletlen, hogy a politikai ellenzék ilyen vehemenciával támadja a kérdéseket – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője. A politikus a Hangolóban úgy fogalmazott: ha van egy népszavazással is megerősített erős többség a kormány és annak értékrendje mögött, akkor ennek tudják nekivetni a hátukat a nemzetközi vitákban. Szerinte ezek a csaták nem fognak gyengülni a következő időszakban, hanem egyre erősebben jelennek meg.

Nacsa Lőrinc szerint nemzetközi fórumokon nem a magyar gyermekvédelmi törvényről folyik a vita, hanem előre felépített módon, a nemzetközi sajtóban megjelentetett álhírekkel, fake news-zal igyekeznek hangulatot kelteni, gerjeszteni az ellenérzéseket a magyar jogszabállyal, a magyar kormánnyal szemben.

Nacsa Lőrinc

Nacsa Lőrinc példaként említette azt a nyugat-európai „hírt,” amely szerint Magyarországon börtönbe zárják azt a homoszexuális párt, aki az utcán kézenfogva jár. A képviselő szerint fontos, hogy a választott, felelős politikusok tények alapján vitatkozzanak, nem pedig érzések és álhírek alapján.

Nacsa Lőrinc emlékeztetett: szükség lenne rá, hogy valóban a gyermekvédelemről vitázzanak – hiszen most zajlik például az Európa jövőjéről szóló vita- és konferenciasorozat. A gyermekek ügye fontos része lehetne ennek a vitának, ehelyett viszony nyugaton álhírek és érzések alapján alakítanák a politikai vitákat.

A Nacsa Lőrinccel készített beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!