Nincsenek integrációs tervek

Az integráció jelenleg csak nagyon kevés felsőoktatási intézmény esetében valósítható meg, mert rövid távon több kárt okozna, mint hasznot – jelentette ki Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Az államtitkár szerint racionalizálás címén a közeljövőben elsősorban a párhuzamos képzések felszámolásával és a felesleges karok megszüntetésével kell számolni. Az államtitkárság kampányt indít a családi óvodák elterjesztéséért. Hoffmann Rózsa hosszú hallgatás után felveszi a kesztyűt, és keményen válaszol Pokorni Zoltán kritikáira.

– Az utóbbi két hétben a felsőoktatási integrációs tervektől volt hangos a sajtó. Az Origo.hu értesülései szerint a 29 állami felsőoktatási intézményből csak 16 maradna meg önálló intézményként. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője ötletbörzének nevezte az elképzeléseket. A kritika a sajtónak vagy önnek szólt?
– Lázár János ezzel a kijelentésével a hírek komolytalanságára utalt. Az persze megtévesztő lehet, ha látszólag gyakran változnak az elképzelések. Esetünkben nem ez történt. Mi kezdettől fogva egyeztetésekre, szakmai konszenzusra törekedtünk, ezért már a javaslataink vázlatát is nyilvánosságra hoztuk. A konzultációk egyes fordulói után a szakma javító szándékú észrevételeit beépítettük a tervezetbe. Erre vezethető vissza, hogy a szöveg menet közben többször módosult. Ezt az eljárást rosszindulatúan persze be lehet úgy is állítani, mintha az államtitkárság tervezete káosszerű ötletbörze volna, de valójában nem történt más, mint hogy kikértük az érintettek javaslatait az életüket meghatározó törvény alkotásának folyamatában, és sok indítvány nyilvánosságot kapott.

– Igaz, hogy a felsőoktatási intézményekkel kapcsolatos integrációs tervek a valóságban nem öntől, hanem a Nemzetgazdasági Minisztériumból származnak?

– Nem igaz, mert nincsenek integrációs tervek.

A teljes interjút a Magyar Nemzet pénteki számában olvashatja.

     

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!