Orbán–Semjén–Brenzovics-találkozó: A kárpátaljai magyarok menjenek el választani!

A július 21-én tartandó ukrajnai parlamenti választás volt a fő téma Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökének megbeszélésén Budapesten, a Karmelita kolostorban. A tárgyaláson megállapították: fontos, hogy a kárpátaljai magyarság meg tudja őrizni jelenlétét a kijevi törvényhozásban.

 

Orbán-Brenzovics-találkozóOrbán Viktor miniszterelnök (jobbra), a Fidesz és Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke (Fotó:  MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs)

A tárgyalófelek kifejezték reményüket, hogy az ukrán hatóságok biztosítani tudják a választások tisztaságát. Arra buzdították a Magyarországon dolgozó kárpátaljai magyarokat, hogy július 21-én utazzanak haza, és vegyenek részt a választásokon.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (balra), a KDNP, Orbán Viktor miniszterelnök (középen), a Fidesz és Brenzovics László, a KMKSZ elnöke (Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs)