Orbán Viktor: Az egészségügy fel van készítve a második hullámra

A baloldalra egyáltalán nem lehet számítani a védekezésben - fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! - című műsorában – írja az Origo.hu. A miniszterelnök elmondta, szombaton döntenek a hitelmoratóriumok ügyében, valamint azt is mondta, hogy az egészségügy felkészült a második hullámra.

Orbán Viktor miniszterelnök

Miután megérkezett a második hullám, praktikákat kell elővenni. Időnként tartok kórházellenőrzést, elterjedt a hír, hogy a Korányiban nincs elég ágy. Ez nem igaz, van elegendő hely és lélegeztetőgép – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután ellátogatott a Korányi kórházba. Hozzátette: gyorsul a járvány, ahol fogy a kapacitás, arra van egy lépcsőzetes haditerv.

Erre van egy kidolgozott terv

Ha elfogy az ágy, jön a következő kórház, ha elfogy a személyzet, jön a vezérlés, erre kidolgoztunk egy haditervet – erősítette meg a kormányfő. 10 ezer ágyunk van, ahol el tudunk látni koronavírusos beteget, felkészítettük az egészségügyet.

Tavasszal időt kellett nyerni, hogy felkészítsük, nem mondom, hogy tökéletes állapotban van az egészségügy, nem akarom azt mondani, hogy a kórházak kényelmesen működnek. 24 óráznak az orvosok és az ápolók.

Most nem mondjuk, maradjanak otthon az emberek, mindenki tudja élni az életét. Az országnak működnie kell – mondta a kormányfő reggeli rádióinterjúban.

Az egészségügy fel van készítve, a miniszterelnök arra kéri a magyarokat, hogy tartsák be a maszkviselésre és távolságtartásra vonatkozó szabályokat. – Az országnak működnie kell – hangsúlyozta.

Minden olyan nemzetközi elemzés, amely a válság első hullámáról szól, a világ 25 legjobban védekező országa közé helyezte Magyarországot.

A baloldal támadja a védekezésben részt vevőket

Arra, hogy várhatók-e további szigorítások, Orbán Viktor elmondta, a felelősség a kormányé és személyesen a kormányfőé, így az operatív törzzsel konzultálva és a munkacsoportokkal együttműködve hoznak döntéseket.

A járványügyi szakembereknek elsőbbségük van ebben az ügyben, és a kormányfő arra kéri az embereket, ne a szakembereket támadják, mert a védekezés sikere ma elsősorban rajtuk múlik, és az ő támadásukkal egyben az országot támadják.

Hogy nincs szakember és elég kórházi ágy, mind hazugság – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint nem a sajtó a fő hibás a félelemkeltésben és álhírek terjesztésében, a baloldali politikusok már annál inkább, hiszen nem az ésszerűségre törekednek és az állampolgárok felelős tájékoztatására, hanem a baloldal gerjesztette politikai vita zajlik, amibe beszállt a hozzájuk kötődő sajtó is.
Kérés a fiatalokhoz

Megvannak a feltételek a védekezésre, nincs ok pánikra, ha a baloldal is ezt mondaná, akkor a sajtó sem gerjesztené a vitát. Most igazán lehetne támogatni az országot.

A belügyminiszter megkapta az utasításokat, majd megvizsgáljuk hogyan lehet kezelni a kamuhíreket, de most kisebb gondom is nagyobb

- mondta a miniszterelnök. Hozzátette: nem lesz egy jó hangulatú őszünk, arra kér mindenkit, hogy készüljön fel lelkileg.

A napi megbetegedések száma meg fogja haladni az ezret, a fiataloknak mondom elsődlegesen, nehogy ők legyenek, akik megfertőzik az időseket, aki belehal, azt nem tudjuk visszahozni – mondta Orbán Viktor, hozzátette: az eszközöket megrendelték az iskolákba, október 1-től mindenhol lesz elegendő hőmérő, Kásler Miklós és Pintér Sándor miniszter állja a sarat, higgadtság a kulcsszó a védekezésben.

Fontos döntés lesz szombaton

A miniszterelnök szólt arról is, hogy szombaton döntenek a hitelmoratóriumok ügyében. Eddig a cégek kétharmada és az emberek fele élt ezzel. A kérdés, hogy folytatódjon-e, és mely részeiben folytatódjon - mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy amíg nincs vakcina, addig védekezés van. Az amerikai elnök azzal bíztatott, hogy az év végére lesz amerikai vakcina. A kormányfő elmondta, hogy a világban zajló kutatásokat figyelik, és az európai kutatásokat támogatják is.

Amíg nincs vakcina, addig védekezni kell.

A gazdaságban látom a bajokat, és látom az esélyt is - mondta a kormányfő.
Ennek az évnek a januárjában 4,458 millió ember dolgozott, míg augusztusban már több int 4,5 millió ember dolgozott. Nálunk munkaerőhiányra kell számítani a jövőben - vélekedett a miniszterelnök.

Üzleti modellt kell váltani Budapesten

A budapesti turisztikai problémákról azt mondta a kormányfő, hogy az teljes mértékben külföldiekre épült.

Bíztatnám a budapesti cégeket és az önkormányzatot, hogy váltsanak üzleti modellt, mivel a külföldiekre nem lehet építeni 2021-ben. A vidéki turizmus száguldani fog 2021-ben, míg Budapest esetében egy speciális programra van szükség.

Orbán Viktor a 14 évvel ezelőtti belpolitikai válságról azt mondta, hogy az akkor történtekre még soha nem volt példa. Az akkori kormányfő, Gyurcsány Ferenc beismerte, hogy hazugságok árán nyerték meg a választást, vagyis csaltak. A miniszterelnök nem mondott le, az emberek pedig lovasrohamot és szemek kilövését kapták. Orbán Viktor szerint a helyzet akkor nehéz volt, mert sokan azt várták, hogy az ellenzék álljon az ország élére.

Ha az alkotmányon kívüli eszközökkel elmozdítottuk volna a kormányt, akkor az egy nagyon rossz precedens lett volna

- mondta Orbán Viktor.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!