Orbán Viktor: Időt nyertünk

Magyarország időt nyert, az EU-csúcson elnapolták a kötelező kvóták ügyét – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán péntek reggel közzétett videóban.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (középen) érkezik az EU állam- és kormányfői csúcstalálkozójának második napi ülésére Brüsszelben 2018. március 23-án. A kormányfő mellett balról Várhelyi Olivér nagykövet, a brüsszeli Állandó Képviselet vezetője, jobbról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

 

A kormányfő az éjjel készült felvételen elmondta, hogy súlyos és nehéz kérdésekkel foglalkoztak a miniszterelnökök és a tanácskozás elején napirendre kerültek a Magyarország számára legfontosabb kérdések, a migráció és a bevándorlás.

„Világossá tettem, hogy nem tudunk elfogadni semmilyen javaslatot a kötelező kvótára nézve” – fogalmazott.

Hozzátette: „Magyarország ezt elutasítja, és amíg én vagyok a miniszterelnök, esélye sincsen erre vonatkozó megállapodásnak”.

Orbán Viktor közölte, elnapolták az ügyet, „ma időt nyertünk”.

A kormányfő szerint a döntő ütközet júniusban lesz. „Akkor kell majd legénynek állni a gáton” – mondta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!