Orbán Viktor: Nagyobb támogatást kaptunk, mint egy éve

Megbíztak az emberek, hogy „Brüsszelben a változást képviseljük”, „munkát és feladatot” kaptunk, és mindent megteszünk, hogy az európai politikában eredményesen képviseljük a magyar választók akaratát – minderről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt napirend előtt a parlamentben. Az ellenzéki pártok ugyanazt a lemezt tették fel, mint a választás előtt, csak egy kevés gyalázkodásra futotta válaszaikban.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az Országgyűlés hétfői, plenáris ülésén (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A magyar választók azt kérik, hogy az európai parlamenti (EP-) képviselők a magyarok érdekeit képviseljék Brüsszelben, ne pedig Brüsszel érdekeit Magyarországon – jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor az Országgyűlés EP-választást követő első, hétfői ülésén mondott napirend előtti felszólalásában hangsúlyozta: a magyarok a kormánypártoknak és a kormánynak ismét bizalmat szavaztak, és „nagyobb támogatást kaptunk, mint egy éve”.

Közölte:a vasárnapi választáson a magyar kormány az emberektől ismét erős felhatalmazást kapott. Ez megbízatás is, megbíztak az emberek, hogy „Brüsszelben a változást képviseljük”, „munkát és feladatot” kaptunk, és mindent megteszünk, hogy az európai politikában eredményesen képviseljük a magyar választók akaratát – jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor (jobbra) miniszterelnök, a Fidesz elnöke, mellette Semjén Zsolt kormányfőhelyettes, a KDNP elnöke (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Gazdaságvédelmi akcióterv jön

A magyar gazdaság eredményeit meg kell védeni, és meg kell haladni az európai növekedést, reális cél az EU átlagát 2 százalékponttal meghaladó növekedés elérése – mondta Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság továbbra is lendületben van, másfél évtizede nem látott bővülés van. A foglalkoztatottság csúcson van, a munkanélküliség 3,6 százalékon van – tette hozzá.

Orbán ViktorKormánypárti politikusok az Országgyűlés hétfői, plenáris ülésén. Az első sorban (jobbra) Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, mellette Semjén Zsolt kormányfőhelyettes, a KDNP elnöke (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A miniszterelnök kijelentette, Magyarországon a negyedik legnagyobb mértékben nőtt a minimálbér, 1,8 millió ember jött ki a szegénységből az elmúlt években, miközben a magyar költségvetés stabil. Eközben az EU teljesítménye „már kevésbé rózsás”, a régi tagállamok növekedése lassul – tette hozzá Orbán Viktor. A kormányfő közölte: a magyar gazdaság eredményeinek érdekében gazdaságvédelmi akciótervet terjeszt a Ház elé.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!