Orbán Viktor: A néppárt elárulta Magyarországot

Egy hajszál választotta el a Fideszt, hogy kilépjen a néppártból, miután a néppárti képviselők többsége is megszavazta, hogy folytassák hazánk ellen a 7-es cikk szerinti kötelezettségszegési eljárást az Európai Parlamentben – erről Orbán Viktor beszélt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke

A miniszterelnök elmondta: a néppárti többség elárulta Magyarországot, egyedül a francia, olasz és spanyol képviselők támogatása miatt maradt a néppártban a Fidesz.

– Egy centiméterre voltunk, hogy kilépjünk a néppártól a tegnapi nap során. Csak azért nem tettük ezt meg, mert a franciák, a spanyolok és az olaszok, azok egyértelműen velünk voltak, és azt mondták a néppárt vitájában, hogy ki kell állni Magyarország mellett. Most ugye én az egész néppárti ügyet is a nemzeti szemüvegen keresztül nézem, egy kormányzópárt azért tartozik egy pártcsaládhoz Európában, hogyha a hazájának, ez esetben Magyarországnak szüksége van védelemre, segítségre, támogatásra, akkor legyenek szövetségeseink.

De ha a szövetségeseink elárulnak bennünket – mint ahogy többségében egyébként a néppárt is elárult bennünket tegnap – akkor ott nincs keresnivalónk. Az, hogy azonban három komoly ország – mégiscsak az olaszok, a franciák meg a spanyolok nem akárkik – azt mondják, hogy a magyaroknak van igazuk és ki kell állni Magyarország mellett, ez ad némi reményt arra, hogy ott még változást lehet elérni. Fogyatkozó, de még létező reményt. Egyébként ma reggel már nem lettünk volna tagok – mondta a kormányfő a Kossuth rádióban.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA hallgathatják meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!