Orbán Viktor sajtótájékoztatója a szavazás után

Orbán Viktor is leadta szavazatát a 2019-es európai parlamenti választáson. Miután a miniszterelnök szavazott a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított szavazókörben, sajtótájékoztatót tartott.

Orbán Viktor: A részvétel tekintetében is és az esélyeket tekintve is több mint bizakodó vagyok

Miután szavazott, Orbán Viktor azt mondta: az európai parlamenti (EP-) választáson a bevándorlást ellenző erők egész Európában megerősödnek, és a bevándorlást ellenző politikai vezetők jutnak jóval nagyobb szerephez a következő öt évben.

Orbán ViktorOrbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a sajtó munkatársainak nyilatkozik, miután leadta szavazatát az európai parlamenti választáson a főváros XII. kerületében a Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as szavazókörben 2019. május 26-án. Jobbról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár (j2, háttal). (MTI fotó: Koszticsák Szilárd)

A részvétel tekintetében is és az esélyeket tekintve is több mint bizakodó vagyok - mondta a kormányfő, a Fidesz elnöke vasárnap reggel újságíróknak, miután az EP-választáson leadta szavazatát Budapesten, a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított szavazókörben.

Orbán Viktor - aki felesége, Lévai Anikó társaságában érkezett voksolni - azt mondta, hogy az 2014-es EP-választás óta sokat változott a világ, elsősorban a migránsválság miatt. A kormányfő úgy érzi, hogy ezért a mostani szavazáson nagyobb arányban fognak részt venni az emberek, mint a korábbi európai parlamenti választasokon. Buzdított is arra, hogy minél többen voksoljanak.

Orbán ViktorOrbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke felesége, Lévai Anikó társaságában leadja szavazatát az európai parlamenti választáson a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53. szavazókörben 2019. május 26-án. (MTI fotó: Koszticsák Szilárd)

Azt is kiemelte, hogy mivel listás választásról van szó, tudni lehet majd, melyik politikai erő mögött milyen arányban állnak a magyar választók, ezért szerinte ez a magyar belpolitikát is meghatározó választás.

Nagyon szeretném, ha hosszú éveken keresztül hivatkozhatnánk arra a választási eredményre, amelyet ma érünk el - tette hozzá.

A teljes sajtótájékoztató megtekinthető itt >>>

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!