Politikai érdekek állnak a pedagógus-szakszervezetek tüntetése mögött

A kormány oktatási és szakképzési reformprogramja ellen demonstráltak pedagógus-szakszervezetek tagjai néhány százan az országos pedagógusnapon, a képviselői irodaház melletti Olimpiai parkban. Tízszázalékos béremelés mellett azt követelték, hogy az oktatási intézmények fenntartásáról, finanszírozásáról ne a kormányhivatalok, hanem a fenntartók döntsenek. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakciója elítéli a tüntetést, mert az nem szolgálja a pedagógustársadalom érdekeit, s hátterében nem szakmai, hanem politikai érdekek állnak. A szakszervezetek olyan kérdések miatt szerveztek tüntetést, amelyekről a kormány nem döntött, így azokról még nem lehet részletekre kiterjedő egyeztetéseket folytatni.

A KDNP nem a pedagógusok, hanem az ötletadók szándékát vitatja, hozzátéve: nem szerencsés, hogy a demonstrációt pont akkorra szervezik, amikor a kormányzaton belül az oktatás ügye, a pedagógusok jövőbeli kilátásai úgy alakulnának a legkedvezőbben, ha a szakszervezetek nem támadnák, hanem támogatnák az államtitkárság által kidolgozott koncepciókat. A kommünikében kitértek arra is, hogy az elmúlt években számtalan, az oktatást és a pedagógusokat sújtó intézkedést hozott a balliberális kormány, mégsem tüntettek a pedagógus érdekvédelmi szervezetek a pedagógusok ünnepnapján. Az időpontválasztás a nemzeti összetartozás napjának közelsége miatt is méltatlan.

Az államtitkár személyéről kiemelték: Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár évtizedekig pedagógusként dolgozott. „Élete a magyar oktatásügy. Nemcsak érti és ismeri a magyar iskolarendszer minden problémáját, de elkötelezett a pedagógusok élet- és munkakörülményeinek javítása, a pedagóguspálya presztízsének helyreállítása iránt”. A KDNP szerint Hoffmann Rózsa pontosan tudja, hogy a pedagógusok keveset keresnek, alacsony a társadalmi megbecsültségük, és elszántan küzd azért, hogy mindez megváltozzon. De bármilyen sürgető a helyzet rendezése, tudomásul kell venni, egyetlen év alatt nem lehet mindent megváltoztatni, hiszen mindannyian tudjuk, hogy az új kormány egy végtelenségig eladósított, csőd szélén tántorgó országot vett át.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!