Rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi Semjén Zsolt

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi november 10-ére Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésről szóló előterjesztés mielőbbi elfogadása érdekében.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke

A parlament honlapjára felkerült javaslat tartalmazza a kormány által tizenöt napra hirdetett veszélyhelyzet meghosszabbítását kilencven nappal. Az előterjesztés indoklása szerint a rendkívüli jogrend a gyors döntések meghozatalát biztosítja a járványhelyzet idején.

A rendkívüli jogrendről szóló kormányrendelet szerdán lépett hatályba, azt a kormány a világjárvány veszélyeinek elhárítása, az emberek egészségének védelme érdekében hirdette ki.

A kormány rögzítette, hogy a veszélyhelyzet fennállásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja. Az intézkedések között döntött a kabinet a többi között a kijárási korlátozásról éjfél és reggel 5 óra között, valamint rendezvények megtartásának korlátozásáról, a maszkviselés szabályainak szigorításáról, a parkolás ingyenessé tételéről.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!