Rétvári Bence: Az ellenzék rosszul döntött, amikor a törvényt nem támogatta

Rétvári Bence, az  Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára arról beszélt az Országgyűlésben: az ellenzék az elmúlt hetekben azzal járta be a nemzetközi sajtót, hogy Magyarországon kiiktatták a parlamentarizmust, miközben az igazság az, hogy az Országgyűlés a következő napokban, hetekben is folytatja a jogalkotást.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, a KDNP alelnöke
    
Elítélte, hogy egyes országok úgy foglaltak állást a koronavírus elleni védekezésről szóló magyar törvényről, hogy meg sem keresték Magyarországot.
    
Az államtitkár ellenzéki politikusok nyilatkozatait bírálta és úgy vélte: az ellenzéki képviselők rosszul döntöttek, amikor ezt a törvényt nem támogatták.   

LMP: elérhetővé kellene tenni a szakellátást a kórházakban
    
Hohn Krisztina (LMP) azt vetette fel az Országgyűlésben, hogy újra elérhetővé kellene tenni a szakellátást a kórházakban. Az ellátás egy jó része leállt a járvány terjedésének lassítása és az egészségügyi dolgozók védelme miatt, de nehézséget okoz a betegellátásban, hogy a betegek sokszor nem jutnak el időben a szakellátásra - mondta. Hozzátette: pedig fontos lehet az idő, még akkor is, ha nem igényel sürgős ellátást egy beteg.
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztérium parlamenti államtitkára közölte: minden országban van egy időpont, amikor nagy számban kerülnek emberek a kórházakba a járvány miatt, erre készülnek fel most, ezért kellenek szabad ágyak a kórházakban, és kellenek olyanok, akik el tudják majd látni őket - magyarázta.
    
Kiemelte: ezért megkérték a kórházakat, hogy azokat a beavatkozásokat, amelyek későbbre tolhatók, halasszák el, de a sürgős beavatkozások most is megtörténnek.
    
Hohn Krisztina azt mondta: a szakellátások megoldhatók lennének most is.
    
Az államtitkár erre úgy válaszolt, hogy orvosi és nem politikai kérdés, hogy melyek a szükséges kezelések, beavatkozások, amelyek elhalaszthatók és melyek nem.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!