Rétvári Bence: A baloldal Újpesten baloldali politikusok családtagjait helyezte pozícióba

Varju László (DK) azt kritizálta az Országgyűlésben, hogy állítása szerint ki kellett perelni, hogy a „Felcsúton elköltött ötvenezermillió forintot” mire használták fel. Varju arról is beszélt, hogy az újpesti hokicsapat állami támogatásból vásárolt hokiütőket, amelyeket a gyerekek szüleivel is kifizettetnek. – Önök így járnak el a közpénzek felhasználása kapcsán – vélekedett a képviselő.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén (MTI fotó: Kovács Tamás)

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára válaszában tételesen cáfolta Varju és a baloldal egyes állításait. Kiemelte: jövőre több jut egészségügyre és az önkormányzatokra. A KDNP-s politikus felhívta a figyelmet, hogy Varju és a DK Újpesten a régi baloldali politikusokat és családtagjaikat helyezte pozícióba, példaként Ungár Klárát és Gréczy Zsolt gyermekét hozta fel, akik jól fizető álláshelyeket kaptak. Az államtitkár közölte: a hokicsapat ügyében jelenleg nyomozás folyik.

*************************

Az új törvénycsomagban az iskolaőrség felállítása szerepel

Horváth László (Fidesz) az iskolai erőszak ellen szólalt fel az Országgyűlésben, a képviselő több konkrét, súlyos esetet is felhozott. – A gyerekek védelmében szükség lenne az iskolaőrségre – állapította meg a képviselő.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára szerint a törvények megszegői sosem lehetnek előnyben az erőszak elszenvedőivel szemben. Rétvári szerint az iskolai erőszak ellehetetleníti a tanítást. A kormány iskolaőrséggel kapcsolatos javaslata ötszáz iskola számára nyújt ebben segítséget, önkéntes alapon lehet részt venni a programban – világított rá Rétvári. A kabinet korábbi intézkedéseiről elmondta: konfliktuskezelési tréningeket indítottak, az iskolapszichológusok számát megduplázták.

Az új törvénycsomagban az iskolaőrség felállítása szerepel, amelynek tagjai a szükséges és arányos mértékben lépnek fel az oktatási intézményben tapasztalt erőszak ellen. A jogszabálytervezet a büntethetőségi korhatárt leszállítja, a bűnügyi költségeket a szülőkre lehet terhelni, ha a bíróság elítéli a gyermeket, valamint az családtámogatási ellátás is felfüggeszthető – sorolta a szigorításokat az államtitkár.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!