Rétvári Bence: A Fidesz-KDNP mindig is a tandíj ellen volt, és ez így is lesz

A Országgyűlés felsőoktatásról szóló, napirend előtti részében, a Jobbikos Brenner Koloman a Corvinus Egyetemmel, valamint az államilag támogatott hallgatói státusz bizonytalan jövőjével kapcsolatban kifejezett aggodalmának és kormánnyal szembeni bírálatainak alapjait Rétvári Bence álhíreknek minősítette.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Jobbik-LMP szövetségét látta amögött, hogy mindkét párt a felsőoktatásról, a Corvinus Egyetem helyzetéről beszélt. „Ugyanazt az álhírt, ugyanazt a fake newst próbálják önök itt erősíteni, egy soha nem volt Fidesz-KDNP-s kormányzati célt" - hangoztatta.
    
Elmondta, a Fidesz-KDNP kormányzása elején a teljes népesség 17 százaléka volt diplomás, most már 20,5 százalék. Szerinte a cigány származású hallgatók számának megduplázódása cáfolja azt az állítás, hogy ma nehezebb bejutni a felsőoktatásba, mint korábban. Hozzátette: az elmúlt öt évben közel 40 százalékkal nőttek a felsőoktatásra fordított források.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára 2018.10.15-én az Országgyűlésben (MTI fotó: Illyés Tibor)

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hangsúlyozta: 2008-ban kellett volna a tandíj ellen tiltakozni, akkor kellett volna kiállni a szociális népszavazás mellett. Valótlannak nevezte, hogy a Fidesz-KDNP tandíjassá tenné a felsőoktatást és kijelentette: a Fidesz-KDNP mindig is a tandíj ellen volt, és ez így is lesz. Úgy vélte: az ellenzék a legalapvetőbb parlamenti szabályokat sérti meg, miközben mástól megköveteli a jogállamiságot.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!