Rétvári Bence: A magyar védekezés sikeres

A koronavírus-járványról is szó volt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben, az ellenzék a koronavírus-tesztek számának növelése mellett érvelt.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese, a KDNP alelnöke

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy reagált: elég merész azt állítani, hogy a baloldal konstruktív lenne, hiszen nem támogatták tavasszal a koronavírus-törvényt, hanem diktatúrával vádolták a kormány, ahelyett, hogy segítettek volna a járvány elleni védekezésben.
     
Leszögezte: Magyarország a WHO protokollok alapján tesztel, és mindenki számára ingyenes a hatóságok által elrendelt teszt. Hangsúlyozta: mindenhol felfut a járvány Európában, a növekvő fertőzésszámra pedig Magyarország is a teszt- és a kórházi kapacitások növelésével reagál. Felhívta a figyelmet arra: míg szeptember elsején 1792 tesztet végeztek hazánkban, addig ez a szám október elsejére meghaladta a 11 ezret.
    
Jelezte azt is: a járvány kezdete óta az elvégezett teszteken belül a fertőzöttek aránya 4,56 százalék, ami a WHO protokolljának megfelel.
    
A magyar védekezés sikeres, de ebben az ellenzéknek nem volt része az elmúlt hónapokban - jegyezte meg.

**********************************************

Kihez forduljanak, akik nem kapnak háziorvosi ellátást?
    
Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) szerint 562 üres háziorvosi körzet van az országban, van olyan település, ahol 15 éve betöltetlen a praxis - hangoztatta hétfőn a parlamentben.
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt felelte: az elmúlt évtizedben sok pozitív változás történt a területen. Több mint 70 százalékkal emelkedett az egy praxisra jutó támogatás mértéke - már 1,5 millió forint fölött van -, elindították a letelepedési és a praxistámogatást, így sikerült már jóval több mint félmillió ember háziorvosi ellátásáról gondoskodni - sorolta, hangsúlyozva: mindenki háziorvosi ellátása megoldott, ahol kell, helyettesítenek.

**********************************************

Az LMP szerint a kormány elítéli az egyedülálló szülőket

Hohn Krisztina (LMP) megdöbbentőnek mondta azt az október eleji rendeletet, amely szerint ha nincs örökbe fogadni kívánó házaspár, egy örökbefogadásra váró gyermek kikerül az országos listára, és ha ott sincs megfelelő házaspár, csak akkor kerül vissza a megyei listára. Szerinte a kormány elítéli az egyedülálló szülőket, ami nem csak az örökbefogadás szempontjából hátrányos, mert felvetődik, mi a helyzet a házasságon kívül született gyermekekkel - mutatott rá.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt kérte a politikustól, hogy ne magyarázzon bele olyat a jogszabályba, ami nincs benne. Felvetette, hogy egy gyermeknek nem az-e a legjobb, ha az örökbefogadók egy minél stabilabb kapcsolatban élő pár, nem az-e az érdeke, hogy ha már a vér szerinti szülei valamilyen okból nem tudják felnevelni, egy örökbefogadó apa és anya tegye ezt meg?

Az a fontosabb, hogy a megye határain belül találják meg az örökbefogadókat, vagy az, hogy legyen örökbefogadó apa és anya is?  - tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!