Rétvári Bence: Miközben szilveszterkor utcai erőszak volt egyes európai országokban, áterőltették a migrációs paktumot

Miközben egyes európai országokban szilveszterkor erőszak tombolt az utcákon az illegális migráció negatív hatásaként, Brüsszelben az év utolsó napjaiban áterőltették a migrációs paktumot, ami automatizmussá tenné a kvóta alkalmazását – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

RétváriRétvári Bence kijelentette, a „brüsszeli bürokraták” attól tartanak, hogy az európai parlamenti választásokon előretörnek a migrációt ellenző erők, ezért „a kapuzárási pánikban” újra elővették a korábbi migrációpárti javaslatokat, és – az eljárási szabályokat áthágva – elfogadtatták azokat.

Az illegális migránsok kvóta szerinti automatikus szétosztása migránsmágnes

– hangoztatta az államtitkár. Jelezte, személyenként migránsonként nyolcmillió forintot kellene fizetni annak az országnak, amely nem akarja befogadni őket, ám „krízishelyzetben” egy második kvóta lépne érvénybe, ami alól pénzbüntetéssel sem lehetne kibújni.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója közölte, hogy a Frontex adatai alapján tavaly több mint 355 ezer illegális migráns jutott be Európába, ami 17 százalékos növekedés az előző évhez képest, miközben a kiutasítások nyolcvan százaléka eredménytelen volt, több súlyos terrortámadás történt Nyugat-Európában, romlik a közbiztonság és fokozódik az antiszemitizmus.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!