Rétvári Bence: mindenkinek fontos a részvétel a családok védelméről szóló nemzeti konzultáción

A családok védelméről szóló nemzeti konzultáción való részvétel fontosságáról beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Vácon sajtótájékoztatón, ahol Nagy Feró énekessel és Bogányi Gergely zongoraművésszel kitöltötte a konzultációs kérdőívet.

Rétvári Bence, aki a térség fideszes parlamenti képviselője is, úgy fogalmazott: az előző évek bebizonyították, hogy minden magyar állampolgár számára fontos a nemzeti konzultációkon való véleménynyilvánítás, mert a konzultációk Magyarország legfontosabb kérdéseit érintik.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Bogányi Gergely Liszt Ferenc- és Kossuth-díjas zongoraművész és Nagy Feró énekes, a Beatrice rockegyüttes frontembere (b-j) Vácon 2018. december 4-én, miután közösen kitöltötték a konzultációs kérdőívet. (MTI fotó: Szigetváry Zsolt)

A családok védelméről szóló nemzeti konzultáción való részvétel fontosságáról beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Vácon, ahol Rétvári Bence, aki a térség fideszes parlamenti képviselője is, az MTI szerint úgy fogalmazott: „Az előző évek bebizonyították, hogy minden magyar állampolgár számára fontos a nemzeti konzultációkon való véleménynyilvánítás, mert a konzultációk Magyarország legfontosabb kérdéseit érintik.” Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a véleménynyilvánítás a nemzeti konzultáción meghatározhatja a családpolitika legfontosabb irányait.

Bogányi Gergely arról beszélt, hogy a kérdőív kitöltése nem ideológiai beállítottság kérdése, hanem „a józan észé".

Nagy Feró úgy vélekedett, hogy a kormánynak köszönhetően az elmúlt években valamicske kis esélyünk nyílt arra, hogy a kezünkbe vegyük a sorsunk irányítását. „Azt a pénzt, amit elköltenénk a migránsokra, azt költsük el magunkra, költsük el a gyermekeinkre" – mondta az énekes.