Rétvári: Brüsszelből cáfolják az ellenzéket

Csökkent a mélyszegénység, az emberek élete pedig kiszámíthatóbb és biztonságosabb 2010 óta Magyarországon – állította Rétvári Bence a keddi Magyar Időkben.

Rétvári Bence a KDNP alelnöke, államtitkár, miniszterhelyettes (Emberi Erőforrások Minisztériuma)

Már az Európai Bizottság sem tudja elvitatni, hogy érezhető mértékben csökkent a mélyszegénység Magyarországon – mondta a keddi Magyar Időkben Rétvári Bence. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hozzátette: a legfrissebb adatok azt támasztják alá, hogy az emberek élete kiszámíthatóbbá és biztonságosabbá vált 2010 óta.

A parlamentben rendszeres, hogy az ellenzéki képviselők a szegénység terjedésével példálóznak – mondta az államtitkár –, holott a KSH 2017. év végén kiadott és az Eurostat által validált adatai alapján hazánkban a mélyszegénységben élők aránya a 2012-es 4,9 százalékról 2017-re már 1,4 százalékra csökkent, vagyis 375 ezerrel kevesebben élnek mélyszegénységben.

Ez az arány jobb, mint az uniós átlag, amely az utolsó mérések alapján 1,7 százalék volt, így ezek az adatok egyenesen Brüsszelből cáfolják az ellenzék állításait – hangsúlyozta Rétvári Bence.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!