Rétvári Bence: A környezetvédelemről nem csak beszélni kell, hanem cselekedni is

Fontos, hogy rend és tisztaság legyen Magyarországon - mondta Rétvári Bence azon a  vácrátóti sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy közel hárommillió forint kormányzati támogatással számol fel illegális hulladéklerakókat az önkormányzat.

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (balra) és Spiegelhalter László polgármester sajtótájékoztatón jelenti be az egyik illegális hulladéklerakat felszámolását Vácrátót határában 2021. január 14-én (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Rétvári Bence a térség KDNP-s országgyűlési képviselőjeként az egyik lerakó mellett tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a kormány támogatásával Vácrátótról 200 köbméternyi illegális hulladékot szállíthat el az önkormányzat. Úgy fogalmazott: a környezetvédelemről nem csak beszélni kell, hanem cselekedni is, nem elég az, ha valaki a pártlogóját zöldre festi, vagy a közösségi médiában a környezetvédelemről ír. A kormány soha nem látott mértékű 13 milliárd forintos programmal járul hozzá az illegális hulladéklerakók felszámolásához - emelte ki.

VácrátótMegkezdték az egyik illegális hulladéklerakat felszámolását Vácrátót határában 2021. január 14-én. Csaknem hárommillió forint kormányzati támogatással számolja fel az illegális hulladéklerakókat a helyi önkormányzat, Vácrátótról 200 köbméternyi hulladékot szállítanak el (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

A program célja, hogy megszűnjenek a környezetet szennyező, sok helyen utak mentén, erdőben, különböző elhagyatott részeken található illegális hulladéklerakók, ahová egyebek közt már nem működő hűtőszekrényeket, mosógépeket, televíziókat, illetve bútorokat és más hulladékot is leraktak. Hozzátette: ezeket a kormány és az önkormányzatok egy átfogó programban együtt számolják fel.

Spiegelhalter László (Fidesz-KDNP), Vácrátót polgármestere elmondta: a mintegy hárommillió forintos kormányzati támogatásból kilenc illegális szemétlerakóhelyről szállítanak el több mint 200 köbméternyi hulladékot. Emellett az önkormányzat vállalta, hogy a közkedvelt illegális szemétlerakóhelyeken vadkamerákat és figyelemfelkeltő táblákat helyeznek ki - közölte a polgármester.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!