Rétvári: megalapozott az EU és Ukrajna együttműködése

Az Ukrajna és az EU közötti további együttműködés lehetőségeiről volt szó az igazságügy, a szabadságjogok és a jogbiztonság kérdéseiben az EU-Ukrajna trojkatalálkozón csütörtökön Kijevben – mondta el Rétvári Bence. A trojkatalálkozón az Európai Tanács, az Európai Bizottság és Ukrajna képviseletében vettek részt politikusok. A magyar közigazgatási tárca parlamenti államtitkára közölte: az igazságügy- és belügyminiszteri szintű találkozón a felek megerősítették, hogy az EU és Ukrajna együttműködése megalapozott.

A résztvevők kifejezték elkötelezettségüket amellett, hogy folytatni akarják a partnerkapcsolat megerősítését az igazságügy, a szabadságjogok és a jogbiztonság kérdéseiben. Rétvári Bence tájékoztatása szerint a megbeszéléseken azt is kiemelték, hogy a közös határral rendelkező Ukrajnát és az EU-t hasonló kihívások elé állítja a nemzetközi szervezett bűnözés elleni küzdelem, így például az emberkereskedelem, a pénzmosás, a kábítószer-kereskedelem, valamint egyéb határokon átnyúló illegális tevékenységek.  
   
A magyar delegáció tagja volt Kontrát Károly belügyi államtitkár is.

   

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!