Schanda Tamás: Az egyetemek megújítása az egyik legfontosabb nemzetépítési program

Az államtitkár szerint Magyarország versenyképességét nagyban befolyásolja, hogyan reagál az egyre gyorsabban megjelenő digitális és globális kihívásokra.

 

Az egyetemek jövője Magyarország jövője, ezért a következő évek egyik legfontosabb nemzetépítési programja az egyetemek megújítása – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az Országgyűlés pénteki ülésén.

Az egyetemi modellváltásról szóló törvényjavaslatok együttes vitáját megnyitó expozéjában az államtitkár kiemelte: Magyarország versenyképességét nagyban befolyásolja, hogyan reagál az egyre gyorsabban megjelenő digitális és globális kihívásokra. E versenynek az lesz a nyertese, aki a legkorszerűbb és legjobban hasznosítható tudást adja át a következő generációknak – mutatott rá. Hangsúlyozta: csak azok a nemzetek lehetnek sikeresek, amelyeknek egyetemei megfelelő választ adnak az átalakuló világrend kihívásaira. Magyarország is annyira lesz sikeres, amennyire a magyar fiatalok sikeresek – jelentette ki Schanda Tamás.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!