Schanda Tamás: Az ingyenes internet közel egymilliárd forintot hagyott a családoknál a járványhelyzetben

Mintegy százezer család igényelte eddig az ingyenes internetet, így a magyar emberek közel egymilliárd forintot takarítottak meg a koronavírus-járvány idején – jelentette be Schanda Tamás.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint a parlamenti és stratégiai államtitkár kifejtette: „azért tettük díjmentessé a diákok és a pedagógusok számára az internethasználatot, hogy a tantermen kívüli oktatáshoz biztonságos hozzáféréssel rendelkezzenek anélkül, hogy anyagi többletterhet kellene vállalniuk”.

Ingyenes internetA kormány tavaly novemberben tette ingyenessé a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatásokat a digitális munkarendre átállt középiskolák pedagógusai és tanulói számára (Illusztráció: MTI)

Schanda Tamás emlékeztetett: a kormány tavaly novemberben tette ingyenessé a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatásokat a digitális munkarendre átállt középiskolák pedagógusai és tanulói számára. A fontos és szükséges intézkedés azt szolgálta, hogy mindenki tudjon tanulni és tanítani. A kedvezmény a veszélyhelyzet idejére, mostanáig háromszor 30 napra szólt. Az arra jogosultak, azaz az előfizetéssel rendelkező pedagógusok és diákok – vagy szüleik – a szolgáltatóknál jelezhették az igényüket.

A három nagy társaság (Magyar Telekom, DIGI, Vodafone) és a kisebb, döntően magyar cégeket tömörítő szövetségek adatai alapján azt lehet látni, hogy eddig valamivel több mint 98 ezer előfizető élt a lehetőséggel. Az ingyenes internetnek köszönhetően havonta átlagosan mintegy 323 millió, azaz eddig összesen közel egymilliárd forint maradt a magyar családoknál – olvasható az ITM közleményében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!