Schanda Tamás: Idén már több mint félezer szakembernek kért KFI-bértámogatást a munkaadó

Idén 100 munkaadó majdnem 550 magasan képzett szakember részére igényelt már kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) bértámogatást - adta hírül hétfőn a közösségi oldalán az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Schanda Tamás a KFI-bértámogatást nemzetközi összehasonlításban is egyedülállónak nevezte. A munkahelyek megtartására és új munkavállalók bérére egyaránt igényelhető támogatás az összes ágazatot lefedi, így a teljes nemzetgazdaságot segíti - fogalmazott.

Schanda TamásSchanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese, a KDNP alelnöke

A bejegyzés kitért arra is, hogy a járvány első hullámát követően 23 ezer kutató, fejlesztőmérnök, informatikus munkahelyét védte meg a bértámogatás. A kormány más eszközökkel is ösztönözte a KFI-tevékenységet, így tavaly a korábbi 133 milliárd forinthoz képest 43 milliárd forinttal több jutott erre - írta az államtitkár, de egyúttal további bővítést sürgetett, hogy a nemzetgazdaságnak "igazán jó éve legyen". Schanda Tamás ezzel indokolta a bértámogatási program újraindítását is.

Az ITM január 4-én jelentette be, hogy újra lehet pályázni KFI-bértámogatásra. A 3 hónapra biztosított állami hozzájárulás egy főre eső összegének felső határa havi 318 920 forint. A kérelmeket február 8-ig várják.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!