Schanda Tamás: A kormány kiemelten figyel a természetvédelemre

„A kormány kiemelten figyel a természetvédelemre, a természeti örökség megőrzésére és fenntartására. A Széchenyi 2020 program keretében mintegy 40 milliárd forintot fordít a tíz nemzeti park igazgatóság csaknem száz fejlesztésére” – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának központjában, a budapesti Jókai-kertben tartott sajtótájékoztatón 2019. július 15-én.

Schanda Tamás (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának központjában, a budapesti Jókai-kertben tartott sajtótájékoztatón 2019. július 15-én.

Az eseményen az államtitkár – amellett, hogy bemutatta a vonatkozó fejlesztéspolitikai sikereket – annak a nyíltnap-sorozatnak az eredményeit is ismertette, amely nyáron zajlott a hazai nemzeti parkokban. Mint mondta, a tárca korábban hat nemzeti park igazgatóság rendezvényéhez csatlakozott, így összesen mintegy 11 ezer ember ismerhette meg a már megvalósult, illetve kivitelezés alatt álló a fejlesztéseket.

Schanda TamásA Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának központja, a budapesti Jókai-kert, 2019. július 15-én.

Dr. Kézdy Pál, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakmai igazgatóhelyettese a sajtóeseményen bemutatta a Jókai-kertben megvalósuló, részben hazai, részben uniós forrásból megvalósuló pályázat eredményeit, valamint beszélt a védett történelmi kertben megvalósított, illetve tervezett múzeumpedagógiai programokról is

Schanda TamásSchanda Tamás (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára (j) a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának központjában, a budapesti Jókai-kertben 2019. július 15-én.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!