Schanda Tamás: Mindenki tartsa be a védőtávolságra és a maszkhasználatra vonatkozó szabályokat

A kereskedelemben és a közösségi közlekedésben dolgozók fokozottan ki vannak téve a fertőzésveszélynek, ezért az ő egészségük megóvása szempontjából különösen fontos, hogy mindenki betartsa a védőtávolságra és a maszkhasználatra vonatkozó szabályokat - mondta Schanda Tamás az MTI-nek.

Schanda Tamás (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára hozzátette: országszerte újraindult az élet, kinyitottak, hosszabban tartanak nyitva az üzletek, és a közösségi közlekedést is egyre többen használják. „Bár most úgy tűnhet, hogy visszatértünk a régi kerékvágásba, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a vírus továbbra is jelen van az országban. Az időben meghozott, átgondolt intézkedéseknek és a magyar emberek fegyelmezettségének köszönhető az, hogy a fertőzöttek számát ilyen alacsonyan tudtuk tartani. Azonban továbbra is be kell tartani a szabályokat, és óvatosnak kell lenni" - fejtette ki.
    
Az államtitkár példaként említette, hogy változatlanul ajánlott inkább bankkártyával fizetni. „A felesleges érintkezések számának csökkentése érdekében ötezerről 15 ezer forintra emeltük a paypass-szal való, pinkódot nem igénylő fizetés felső összeghatárát. Ha tehetjük, továbbra is egyedül menjünk vásárolni, hiszen ezzel is csökkennek a kontaktusok, és ha kevesebb ember van egy üzletben, a védőtávolságot is egyszerűbben, kényelmesebben be lehet tartani" - fejtette ki Schanda Tamás.
    
A közösségi közlekedésről szólva arról is beszélt az államtitkár, hogy a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedésben is lehet mobilalkalmazással jegyet, bérletet vásárolni. „Azt javasoljuk mindenkinek, hogy lehetőség szerint használja az elektronikus megoldásokat, applikációkat, hiszen ezzel is csökkenthetőek a kockázatok" - mondta, és arra is felhívta a figyelmet, hogy az ITM egy korábbi rendelkezése alapján az utazási kedvezményre jogosító, 2020. március 31. napjáig érvényben lévő igazolványok, igazolások és utalványok a veszélyhelyzet megszüntetését követő tizenötödik napig érvényben maradnak, az egészségügyi dolgozók pedig térítésmentesen használhatják a közösségi közlekedést a veszélyhelyzet idején.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!