Schanda Tamás: A szakképzést a gazdaság igényeihez kell igazítani

A szakképzés feltételeinek modernizálásával kapcsolatos kormányzati szándékról és tevékenységről érdeklődött az innovációs és technológiai tárca vezetőjétől Vígh László (Fidesz), aki saját választókerülete, Zalaegerszeg ez irányú fejlődését hozta fel pozitív példaként.

Schanda Tamás (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára
   
Emlékeztetett arra, hogy a kérdés kiemelt kezelése szükséges az ország versenyképességének javításához, annak fontosságát emelve ki, hogy a képzésben résztvevő fiatalok a színvonalas elméleti tudás mellett naprakész gyakorlati ismereteket is szerezzenek.
    
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta válaszában: a magyar gazdaság kiemelkedő teljesítményének megőrzése érdekében a szakképzést a gazdaság igényeihez kell igazítani.
    
Hangsúlyozta: ennek terveit - osztrák mintára - a piaci szereplőkkel együtt alakította ki a kormányzat, amelynek célja, hogy kiválóan képzett, szakmájukat szerető és megbecsülő fiatalok lépjenek ki a munkaerőpiacra, majd tudásukkal a magyar cégeket erősítsék.
    
Célként említette, hogy modern környezetben és technológiával, naprakész tudású oktatókkal adjanak a fiataloknak a piaci szereplők által kívánt tudást.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!