Schanda Tamás: Zajlik a felvételi a felsőoktatásban

A megváltozott körülmények között is arra törekszünk, hogy a fiatalok versenyképes tudásra tegyenek szert – mondta el Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

Schanda Tamás (KDNP), parlamenti és stratégiai államtitkár

Mint mondta, a napokban elérhetővé válik az ügyintézési funkció a Felvi.hu oldalon, és itt pótolhatják dokumentumaikat, illetve módosíthatnak az eredeti sorrenden. Az elektronikus rendszer értesítést küld, ha valaki kihagyott volna egy lépést – tette hozzá. Úgy fogalmazott: természetesen az egészség és az élet védelme a legfontosabb, de a gazdaság talpra állásáról sem feledkeztünk el: ebben nagy szerepe lesz azoknak is, akik most jelentkeznek felsőoktatásba, illetve szakképzésbe.

Schanda Tamás kiemelte: lényegében megszűntek a személyes érintkezések az oktatásban, és így lesz a számonkérésnél is: az ITM javaslata szerint a szakképzésben tanulóknál se legyenek szóbeli vizsgák, ha mégis szükség van rá, akkor kis létszámban tartsák.

Mint mondta, az elmúlt hetekben rengeteg kreatív megoldás született, amelyek a veszélyhelyzet elmúltával is használhatók lesznek. Több mint 75 ezer fiatalt segítenek hozzá, hogy megszerezze a diplomáját, így esetükben eltekintenek a kötelező nyelvvizsgától.

Schanda Tamás beszélt arról is, hogy augusztus 15-től több mint duplájára emelik a szabad felhasználású Diákhitel1 összegét, amivel így 1,5 millió forint lesz elérhető.

Ezenkívül kamatmentessé teszik a nyelvtanulási diákhiteleket, de ezt májustól kivezetik a rendszerből

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!