Semjén Zsolt: Elfogadhatatlan a tüntetők viselkedése

A tüntetés célja a provokáció volt, egyetlen dolgot akartak: egy olyan felvételt, amin egy vérző szájú tüntető szerepel – jelentette ki Semjén Zsolt az ECHO TV műsorában, melyet a televízió vasárnap este sugárzott.

Semjén Zsolt ECHO TV

A miniszterelnök-helyettes elfogadhatatlannak nevezte a demonstrálók viselkedését. Semjén Zsolt szerint a tüntetőket fel akartak használni arra, hogy provokálják a rendőröket. Ha esetleg valamelyik rendőr elveszti a fejét, és – emberileg érthetően – mondjuk odavág egyet azért. hogy megvédje magát, abban a pillanatban a világsajtót bejárta volna az, hogy tessék, az Orbán-kormány alatt verik a tüntetőket – fogalmazott a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke.

A miniszterelnök-helyettes köszönetet mondott a rendőröknek, akik a „legarcátlanabb provokációt is rendületlenül viselték”, illetve a Fidesz–KDNP szimpatizánsainak is, akik nem mentek ki a Kossuth térre. 

Orbán Viktor beiktatási beszédével kapcsolatban elmondta, hogy a miniszterelnök nem holnapban és holnaputánban gondolkodik, mint ahogyan azt a Gyurcsány-kormány tette, számára fontosak a történelmi távlatok. „Aki államférfi, annak történelmi távlatokban kell előrelátni, hiszen aki elsőként reagál az európai kihívásokra, annak az országa előnyben lesz, és mi nem egy, hanem több lépéssel tudunk előbbre lenni” – hangsúlyozta a kormányfő helyettese.

Semjén Zsolt hozzátette: a 2010-es válságot azért tudták kezelni, azért nem jutott hazánk Görögország sorsára, mert a kétharmados többség miatt gyorsan lehetett intézkedéseket hozni, ami óriási versenyelőnyt jelentett.

A teljes beszélgetés az alábbiakban tekinthető meg:

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!