Semjén Zsolt írásbeli válasza Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselőnek

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője írásban kérdezte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest arról, hogy tartott-e és tart-e fenn jelenleg munka- vagy egyéb kapcsolatot a Ferenc pápa budapesti szentmiséjének szervezésében is aktív, ám pedofília miatt jelenleg felfüggesztett kecskeméti plébánossal, H. Róberttel?

Semjén

Semjén Zsolt írásbeli válaszát az alábbiakban közöljük:

Tisztelt Képviselő Asszony!

Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 42. § (8) és (9) bekezdésében foglaltak szerint a nemzetpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszterhez intézett „Tartott-e és tart-e fenn jelenleg munka- vagy egyéb kapcsolatot a Ferenc pápa budapesti szentmiséjének szervezésében is aktív, ám pedofília miatt Jelenleg felfüggesztett kecskeméti plébánossal, H. Róberttel” című, K/9441. számú írásbeli kérdésére a hivatkozott törvény 42. § (2) bekezdése alapján az alábbi választ adom.

Nem.

(Csak pedagógiai okokból válaszolva:

1. Kérdése újfent nem érint kormányzati feladatot.

2. Csillapíthatatlan érdeklődése kielégítésére tanulmányozza – most és a jövőben – korábbi válaszaimat.

3. Soltész Miklós Államtitkár Úr kapcsán ismét felhívom becses figyelmét arra, hogy neki (is) ez a munkája, az egyháziakkal való személyes kapcsolattartás természetes és szükséges ahhoz, hogy feladatát el tudja látni. Kérdése akkor lenne értelmes, ha ez a kapcsolattartás azután lett volna, miután az illető viselt dolgai ismertté váltak. Mindez viszont korábban történt! Honnan kellett volna erről tudnia? Jövőbe kellene látnia? Vagy Ön szerint minden vele munkakapcsolatba kerülő embert előzetesen nyilatkoztatnia kellett volna/kellene annak szexuális beállítottságáról/aberrációjáról? Így a kérdése burkolt vádaskodása abszurd.)

Semjén Zsolt írásbeli válasza IDE kattintva, Vadai Ágnes írásbeli kérdése pedig IDE kattintva érhető el.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!