Semjén Zsolt: Mindszenty József életpéldája erkölcsi iránytű

Mindszenty József hercegprímás, szent életű és vértanúsorsú bíboros életpéldája erkölcsi iránytű volt életében és napjainkban is az - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum új épületszárnyának alapkőletételi ünnepségén.



Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont (Mindszentyneum) alapkőletételén Zalaegerszegen 2020. július 2-án. (KDNP fotó: Váli Miklós)

Semjén ZsoltVigh László, Zalaegerszeg fideszes országgyűlési képviselője, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (b-j) emlékkapszulát helyez el a Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont (Mindszentyneum) alapkőletételén Zalaegerszegen 2020. július 2-án. (KDNP fotó: Váli Miklós)
A Mindszenty (Pehm) József egykori apátplébánosnak emléket állító, valamint a kommunista diktatúra egyházüldözését megidéző múzeum alapkőletételén a politikus kijelentette: a hercegprímás a keresztény realizmus alapján mondott ellent a nemzetiszocializmusnak és az osztályszocializmusnak.Semjén Zsolt
    Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (b2) megáldja a zalaegerszegi Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont (Mindszentyneum) alapkövét 2020. július 2-án. Mögötte (b) Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (KDNP fotó: Váli Miklós)



 

Személye annak szimbóluma, hogy a nácizmus és a bolsevizmus lényege szerint egyforma: ember- és istenellenes - fűzte hozzá a miniszterelnök-helyettes.Semjén ZsoltA hamarosan felépülő Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont (Mindszentyneum) építési területe Zalaegerszegen, 2020. július 2-án. (KDNP fotó: Váli Miklós)