Semjén Zsolt: Tragikus szimbólum a Notre-Dame-ot sújtó tűzvész

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes exkluzív interjút adott a Hír TV Magyarország élőben húsvéti adásának, amelyben a Macron francia elnök által hirdetett nemzetközi pénzgyűjtő akcióról is kérdezte Földi-Kovács Andrea.

Semjén Zsolt

Ez a szörnyű tragédia nem csak a francia nemzetet érinti, hanem az egyetemes emberiséget, hiszen mindannyiunk keresztény és kulturális örökségének felbecsülhetetlen értéke a Notre-Dame – mondta el Semjén Zsolt a székesegyházat ért tűzvészről. 

A miniszterelnök-helyettes a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt is megjegyezte, ebben a francia szekularista egyházellenes politika vastagon benne van.

„Franciaországban államosították a templomokat, ehhez képest Franciaország, ami elvileg egy jóléti, nyugati ország, egy töredékét sem volt hajlandó adni a Notre-Dame tatarozásához” – mutatott rá. 

Semjén Zsolt leszögezte, amennyiben nemzetközi mozgalom indul a Notre-Dame támogatására, Magyarország, mint keresztény ország ezt meg fogja fontolni. Hozzátette: eleve nem lett volna szabad hagyni, hogy ilyen lerombolt állapotba jusson.

A miniszterelnök-helyettes szigorúan magánvéleményét is megfogalmazta a Hír TV műsorában. „Én ebben egy tragikus szimbólumot látok. Az a Franciaország, amelyik megtagadta – mint az egyház legidősebb leánya, hisz úgy hívták régen Franciaországot – a saját történelmét, megtagadta önmagát, megtagadta saját kereszténységét és hitét, ez az égő templom valahogy kifejezi azt az apokaliptikus értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk. Adja Isten, hogy ez a tragédia egy olyan jel legyen, ami felrázza a francia nemzetet és nem csak a templomnak az újraépítése tekintetében, hanem a saját nemzeti önbecsülésük, a saját történelmük, a saját franciaságuk, a saját kereszténységük tekintetében.”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!