Sérti az emberek igazságérzetét a negyvenévesek nyugdíjbavonulása

Az ország jelenlegi helyzetében nem tartható fenn a korkedvezményes nyugdíjrendszer, amely igazságtalan is – mondta Semjén Zsolt a Kossuth Rádió reggeli műsorában. A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: ellentétes az igazságossággal, hogy negyven éves életerős emberek elmennek nyugdíjba, és utána őrző-védő cégekben másodállást vállalnak, miközben egy tanár, egy orvos ezt nem teheti meg. Nyilvánvaló az igazságtalanság.

Maximális rugalmassággal és empátiával kell kezelni a kérdést, de nem fogadható el, hogy a katonák, rendőrök, tűzoltók rendkívüli fizikai megterhelésre hivatkozva akár negyven éves korukban is nyugdíjba mehetnek. Ha nem is az utcán, de az íróasztalnál dolgozhat egy 55 éves rendőr – magyarázta a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke.

A felvetésre, hogy a rendőrök a szerzett jog elvesztését tartják igazságtalannak, Semjén Zsolt kijelentette: valóban a korkedvezményes nyugdíj tudatában vállaltak munkát, azonban az ország helyzetében ez a rendszer nem tartható fenn. Olyan optimális megoldást kell találni, amely empatikusan figyelembe tudja venni az érintettek speciális szempontjait, de ugyanakkor a társadalom egészének érdekeire is figyel. Ezeknek az embereknek a munkáját nem tudja nélkülözni a társadalom – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

Az Alkotmánybíróság túlterhelt, ezért kell kiegészíteni a testületet tizenöt tagúra - mondta Semjén Zsolt, egyúttal visszautasította azt az ellenzéki bírálatot, hogy a kormánypártok saját politikai céljaikra használnák a testületet. „Az Alkotmánybíróság létszámának bővítésére éppen Paczolay Péter elnök hívta fel a figyelmet, mondván, hogy a testület nehezen tud megbirkózni a felhalmozódott ügyekkel. Emellett mivel bővül a testület jogköre is, a több alkotmánybíró több ügyet tud előkészíteni, beleértve az ellenzéki pártok által beadottakat, és majd beadandókat is” – részletezte a KDNP elnöke.

A Magyar Köztársaság nem tűri el, hogy Ukrajnában a titkosszolgálat, a rendőrség magyarokat zaklasson, amiért felveszik a magyar állampolgárságot – mondta műsorunkban Semjén Zsolt hozzátéve: körülbelül húsz esetről tudnak. A kormány kemény üzenetet küldött Kijevbe, formális és informális eszközökkel is élt, azóta hasonló inzultus nem történt – mondta a KDNP elnöke. „Ha Ukrajna egy szót sem szól arra, hogy Kelet-Ukrajnában tömegével adnak ki orosz útleveleket, illetve román és szlovák útleveleket Kárpátalján, akkor nem lehet, hogy a magyarokkal szemben fellépnek” – fogalmazott.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!