Seszták Miklós: Fontos minden kormányzati program, mely a fiatalok egészségét szolgálja

A kisvárdai uszoda avatásán Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, a létesítmény nemcsak a város számára jelent ünnepet, hanem egy országos program kiemelkedően fontos állomása is egyben.

Seszták Miklós kormánybiztos, a KDNP országgyűlési képviselője beszédet mond a kisvárdai tanuszoda átadásán (2020.10.09. Kisvárda. Fotó: Seszták Miklós Facebook-oldala)

A magyar kormány a Magyar Úszó Szövetséggel közösen hamarosan elindítja az Úszó nemzet című programot, amely a magyar sporttörténet egyik legnagyobb horderejű kezdeményezése lesz – közölte az államtitkár.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkárSzabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédet mond a kisvárdai tanuszoda átadásán (2020.10.09. Kisvárda. Fotó: Seszták Miklós Facebook-oldala)

Mint mondta, a program célkitűzése, hogy Magyarországon minden gyermek tanuljon meg úszni legkésőbb az általános iskola első vagy második osztályában, bár az oktatás a tervek szerint már az óvodáskorban elkezdődik.

Seszták MiklósAz újonnan átadott kisvárdai tanuszoda belülről (2020.10.09. Kisvárda. Fotó: Seszták Miklós Facebook-oldala)

Ehhez létesítményekre is szükség van, ennek jegyében már évek óta tart a tanuszoda-építési program – emlékeztetett az államtitkár. Hozzátette, azt szeretnék, ha a gyerekekkel kizárólag jól képzett oktatók foglalkoznának, akik a remények szerint az úszástanítás mellett a víz szeretetével is megismertetik majd a kicsiket.

Seszták MiklósAz újonnan átadott kisvárdai tanuszoda kívülről (2020.10.09. Kisvárda. Fotó: Seszták Miklós Facebook-oldala)

Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár az ünnepségen elmondta, a kormány elkötelezett amellett, hogy megfelelő infrastrukturális hátteret biztosítson a köznevelésnek, amihez országszerte tantermeket, tornatermeket, tanuszodákat és komplett iskolákat létesítenek a Nemzeti köznevelési infrastruktúra-fejlesztési program keretében.

Az államtitkár szavai szerint az 1300 négyzetméteres, két tanmedencés kisvárdai létesítmény megépítése teljes egészben hazai forrásból, több mint félmilliárd forintból valósult meg.

Seszták MiklósA kisvárdai tanuszoda átadása (2020.10.09. Kisvárda. Fotó: Seszták Miklós Facebook-oldala)

A beruházáshoz nem kellett saját forrást hozzátennie az önkormányzatnak, az uszoda üzemeltetését pedig az állam finanszírozza majd.

Nagyon fontos minden olyan kormányzati program, amely a fiatalok sportolását és egészségesebb életmódját szolgálja – rögzítette Seszták Miklós kormánybiztos, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője az eseményen. Kiemelte, a kabinet továbbra is elkötelezett abban, hogy minden járásban legyen legalább egy tanuszoda.

Seszták MiklósA kisvárdai tanuszoda átadása (2020.10.09. Kisvárda. Fotó: Seszták Miklós Facebook-oldala)

Leleszi Tibor, Kisvárda Fidesz-KDNP-s polgármestere arról beszélt, a 17 ezres kisváros lakosainak fontos igent mondaniuk a fejlődésre és a településen iskolába járó minegy hétezer tanuló fejlődését szolgáló lehetőségekre.

Seszták MiklósA kisvárdai tanuszoda átadása (2020.10.09. Kisvárda. Fotó: Seszták Miklós Facebook-oldala)

Az átadáson részt vett Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója és Dala Tamás magyar válogatott vízilabdázó.

A próbaüzem után a kisvárdai tanuszoda a hét valamennyi napján nyitva tart, a diákcsoportok mellett meghatározott idősávokban a lakosság is igénybe veheti a létesítmény szolgáltatásait.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!