Seszták Miklós: A magyar nép sorsot választott magának

A magyar nép sorsot választott magának 1848. március 15-én, olyan sorsot, amitől megremegett egész Európa – jelentette ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a KDNP alelnöke a nemzeti ünnep alkalmából szervezett önkormányzati ünnepségen szerdán Kisvárdán.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter (b2), Zámbó István, az önkormányzati képviselő-testület tagja (b) és Leleszi Tibor (Fidesz-KDNP) polgármester (b3) beszélget egy huszár egyenruhát viselő hagyományőrzővel a kisvárdai Várszínház és Művészetek Házánál, ahonnan Petőfi Sándor szobrához mennek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére rendezett önkormányzati ünnepségen 2018. március 14-én. (MTI Fotó: Balázs Attila)

Seszták Miklós azt mondta, ha március 15. pusztán „egyszerű nemzeti győzelem" lenne, akkor nem emlékeznénk rá úgy, mint a legfontosabb ünnepünkre. „Úgy érezzük, hogy ez a nap minden magyar szabadságharcnak része volt, annak is, ami korábban zajlott és annak is, ami csak később jött el" – fogalmazott a miniszter.

A művészetek házában megtartott ünnepségen Seszták Miklós arról beszélt, ezen a napon a tisztaság és az őszinteség legyőzhette a hatalmat, a félelmet és az elnyomást. „Százhetven év telt el és ma is itt állunk együtt, képesek vagyunk rá, hogy együtt mozduljunk, van közös akaratunk, és tudjuk, milyen életet akarunk" – hangsúlyozta a miniszter.

A tárcavezető – felidézve a forradalom történéseit – arról beszélt, hogy – csakúgy, mint 1848-ban – a magyaroknak ma is meg kell küzdeniük a szabadságukért és a függetlenségükért.

„Nemcsak a szabadságunkat akarják elvenni, hanem már a nemzeti identitásunkat, a kultúránkat, a gyermekeink jövőjét is. Mindaz, amiért a történelem során küzdöttünk, elveszhet" – figyelmeztetett a miniszter.

Hangsúlyozta, a magyarok nem hagyhatják, hogy mások döntsenek országuk sorsáról, „nem hagyhatjuk, hogy tönkretegyék Magyarországot, meg kell őrizni a hazánkat olyannak, amilyennek szeretjük".

A Kisvárdai Szakképzési Centrum II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákjainak műsora az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére rendezett önkormányzati ünnepségen a kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza színháztermében 2018. március 14-én. (MTI Fotó: Balázs Attila)

Az ünneplők a beszédek elhangzása után lovasok felvezetésével a Petőfi-szoborhoz vonultak, ahol elhelyezték az emlékezés virágait és koszorúit.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!