Simicskó István: A 21. század a kihívások évszázada

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője hétfőn napirend előtt szólalt fel az Országgyűlésben.

Simicskó István arról beszélt, hogy a 21. század a kihívások, kockázatok, fenyegetések és veszélyek évszázada. Ebben a korban nemzeti érdekek sérülhetnek, a kormányok legfőbb feladata pedig, hogy a biztonságot veszélyeztető tényezőket észleljék és elhárítsák, így jár el a magyar kormány is - mondta.

Brüsszel elismerését és támogatását követelte a magyar határvédelemért. Elismeréssel szólt a rezsicsökkentésről.

Összevetette a baloldali és a Fidesz-KDNP-kormány intézkedéseit. Elmondta, a Fidesz-KDNP a többi között segítette a devizahiteleseket, elérte a magas foglalkoztatást, családi adózást vezetett be, emelte az orvosbéreket.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára  a KDNP alelnöke hihetetlennek nevezte, hogy Ausztriában, Németországban olyan hirdetéseket tesznek közzé, miszerint hogyan kell felkészülni az energiaválságra. Ez szerinte az jelenti, hogy az európai vezetők valamit elrontottak.

Közölte, a magyar baloldali vezetők is negatív jelzőkkel illették a rezsicsökkentést: Gyurcsány Ferenc (DK) hülyeségnek nevezte, míg Márki-Zay Péter ostobaságnak.

A baloldal hitet tett és azóta is minden nap hitet tesz a piaci árszabályozás mellett - hangoztatta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!