Simicskó István: Az a cél, hogy a magyar fiatalok szeressék a hazájukat

Simicskó István (KDNP) arról beszélt az Országgyűlésben, hogy „káosz fenyegeti a világot", miközben soha nem látott együttműködésre lenne szükség. Itthon is - bár a napirend előtti hozzászólások alapján kevés esély van rá - jó lenne kísérletet tenni a közös nemzeti nevező megtalálására - jegyezte meg.

Simicskó István (KDNP), a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos

A KDNP-s politikus szerint ilyen lehet a szülőföld szeretete, tisztelete. Úgy látta: a haza semmivel sem pótolható érték, s a gyermekek nevelése során kulcsfontosságú, hogy kötődjenek a nemzeti értékekhez, ismerjék azokat. A KDNP-s képviselő a Szemere Miklósról elnevezett programra hívta fel a figyelmet, amely egy vetélkedősorozattal indul iskolások számára. A cél, a magyar nemzeti értékek, a hungarikumok megismertetése, valamint a magyar irodalom, a kultúra, a történelem pozitív személyiségeinek a felmutatása - jelezte.
    
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára közölte: a honvédség lehet a legnagyobb nyertese a programnak. Kitért a Magyar Honvédség katonai és védelmi képességeinek erősítésére, a Zrínyi 2026 programra, ami alapján nemcsak modern, hanem egy új szellemű honvédséget kell létrehozni.

Az a cél, hogy a térség legmodernebb és legütőképesebb hadserege jöhessen létre - hangsúlyozta, hozzátéve: ebben óriási szerepe van a honvédelmi nevelésnek. Megjegyezte: 2010 előtt nem volt akarat, hogy a gyermekeket hazafias szellemben neveljék.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!