Simicskó István: Az Európai Néppárt az önfeladás útját járja

A folyamatok iránya azt mutatja, elúszott a lehetősége annak, hogy az Európai Néppárt visszanyerje markáns, keresztény-demokrata karakterét, mondta a Hír TV hétfői adásában Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. A témát Dr. Simicskó Istvánnal, a KDNP frakcióvezetőjével kedd este folytatták a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

Holnap derül ki, hogy mi lesz a Fidesz sorsa a Néppártban. Mi lesz a KDNP-vel?

– tette fel a kérdést a párt frakcióvezetőjének M. Dobos Marianne műsorvezető.

Simicskó István erre azt válaszolta hogy a pártban az a döntés született, hogy maradnak az EPP-ben, a KDNP-t Hölvényi György képviseli. A kereszténydemokrata képviselőcsoport vezetője ezt követően azzal folytatta, hogy

látják azt a negatív változást, amely az Európai Néppártban végbement az elmúlt években, az önfeladás útját járják, erre példa az is, ahogy a migráció kérdéséhez viszonyultak

– mutatott rá.

A frakcióvezető szerint

az EPP-nek az igazi kiutat az jelenthetné, hogyha visszatérne az eredeti fundamentumhoz, a kereszténydemokrácia atyjainak gondolatához.

Simicskó István a beszélgetés során megdöbbentőnek nevezte, hogy egy világjárvány közepén az Európai Néppártnak az a legfontosabb dolga, hogy alapszabályt módosítson visszamenőleges hatállyal, és így büntesse tagpártját, a Fideszt.

Most egy nehéz helyzet van, de az utolsó emberig küzdünk. Egy kereszténydemokrata szövetségben szükség van egy igazi kereszténydemokrata pártra

– húzta alá a KDNP frakcióvezetője.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!