Simicskó István: Az igazi hazafi sohasem lehet soviniszta

A zánkai Erzsébet-táborba látogatott tegnap Simicskó István (képünkön), hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos. Itt minden héten szerdán tartják a hősök napját, amelyen a Magyarország történelmét felelevenítő interaktív programok mellett azokkal a hivatásokkal ismerkedhetnek meg a táborozók, amelyek biztonságukat szolgálják. Ilyenkor katonák, tűzoltók, mentők és rendőrök mesélnek a fiataloknak hivatástudatról, és bemutatják nekik a munkájukat.

Simicskó István, a KDNP alelnöke, hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos a zánkai Erzsébet-táborban (2019.07.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

Az Erzsébet-táborok minden turnusában azokkal a hivatásokkal ismerkedhetnek meg a táborozók, amelyek biztonságukat szolgálják - mondta a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos szerdán a zánkai Erzsébet-táborban.

Simicskó IstvánSimicskó István, a KDNP alelnöke, hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos a zánkai Erzsébet-táborban (2019.07.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

Simicskó István kiemelte: fontos, hogy a gyermekek a táborban töltött egy hetet minél aktívabban töltsék, lehetőséget kapjanak arra, hogy kipróbálhassák önmagukat. Hangsúlyozta: a Hősök Napja nevű tematikus napok - ahol a fiatalok katonákkal, tűzoltókkal, mentőkkel, rendőrökkel is találkozhatnak - a haza védelmét és egyben a hazaszeretetet is erősítik.

Simicskó IstvánNacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője (b1) és Simicskó István, a KDNP alelnöke, hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos (b2) a zánkai Erzsébet-táborban (2019.07.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

A Honvédelmi Sportszövetség elnökeként elmondta: idén hét tábort szerveztek, emellett pedig az Erzsébet-táborokban és a Magyar Honvédség több programján is részt vesznek. A Hősök Napja rendezvényen szerdánként többek közt Gripen-szimulátorral, ergométerrel és lézeres lövészeti lehetőséggel készülnek a gyerekeknek.

Simicskó IstvánA zánkai Erzsébet-tábor (2019.07.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

Simicskó István kiemelte: a Honvédelmi Sportszövetség célja, hogy a magyar fiatalokat egészséges nemzettudatra nevelje és a honvédelmi sportokon keresztül egy "egészséges patrióta életérzést" alakítson ki bennük. A rendezvényen Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke felidézte: három évvel ezelőtt indították el a Hősök Napja programot az Erzsébettáborokban, melyet idén is mind a tizenegy héten szerdánként rendeznek Zánkán.

Simicskó IstvánSimicskó István, a KDNP alelnöke, hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos a zánkai Erzsébet-táborban (2019.07.30. KDNP fotó: Váli Miklós)

A programmal a céljuk egyrészt példaképként állítani a gyermekek elé a mindennapi hősöket, másrészt vonzóvá tenni számukra ezeket a hivatásokat. Idén először két alkalommal a Terrorelhárítási Központ is bemutatkozott a rendezvényen. Az Erzsébet-táborokban a résztvevők biztonságára is kiemelten figyelnek, 24 órás gyermekorvosi ügyelet, állandó mentőszolgálat és vízimentő szolgálat is rendelkezésre áll a balatoni táborban.

A zánkai Erzsébet-táborban a nyár folyamán tizenegy turnusban harminc ezren kapcsolódhatnak ki. Az Erzsébet-táborok egész éves programjain 2016-ban közel 90 ezren, 2017-ben már több mint százezren, tavaly pedig 126 ezren vehettek részt. Idén az egész éves programokon résztvevők száma már megközelítheti a 130 ezret.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!