Simicskó István: Az illegális migráció civilizációs és biztonsági kockázatot jelent

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője kedden napirend előtt az Országgyűlésben elmondta, Magyarország nem lehet szuperhatalom, de lehet szuverén állam. Az ország történelme bizonyítja, mekkora kincs a szuverenitás, amelyet elveszíteni könnyű, de megszerezni nagyon nehéz – figyelmeztetett.

Kiemelte: ma Brüsszel próbál diktálni, ultimátumokat ad, dönteni akar helyettünk minden fontos kérdésben, meg akarja mondani, kivel éljünk együtt. Így fennáll a migránsgettók kialakulásának veszélye, de mi nem kérünk a terrorveszélyből – hangoztatta.

Brüsszel öngyilkos politikát folytat, az európai civilizációt tönkre fogják tenni a brüsszeli döntéshozók, ezért változás kell Brüsszelben

– értékelt.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában kiemelte, a brüsszeli vezetők tévedhetetlennek gondolják magukat, a magyar baloldal pedig a külföldi szervezetek mondandóját szereti visszhangozni.

Pedig az illegális migráció egyre nagyobb problémát jelent, egyre több a merénylet, míg az európai szociális rendszer egyre kevésbé bírja a bevándorlók okozta terhelést - nehezményezte, hozzátéve: hiába ellenkeznek az országok, a brüsszeli vezetők akkor más fórumra terjesztik be a migrációs paktumot, a magyar baloldal pedig beáll ebbe a sorba.

Felidézte: a magyar határvédelem az elmúlt 8 évben 1 millió illegális határátlépési kísérletet akadályozott meg. Ezért nem szabad elfogadni, hogy az EU-s források ki nem fizetésének egyik oka, hogy Magyarország nem migrációpárti – közölte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!