Simicskó István: A baloldal hátráltatja a védekezést

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt napirend előtt az Országgyűlésben: a kormány és a magyar egészségügy mindent megtesz a hatékony járvány elleni védekezés érdekében, Magyarország több fronton is - a gazdaság újraindításában, az élet, az egészség és a család védelmében - helyt áll.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője

Ezzel szemben - folytatta Simicskó István - a baloldal hátráltatja a védekezést, az Országgyűlésben, Brüsszelben és a településeken is. Mint mondta, Budapesten Karácsony Gergely főpolgármester a vállalkozások megadóztatását készíti elő, több kerületben adót emelnének és lakossági megszorításokat vezetnének be. A baloldali önkormányzatok nem segítenek, hanem sarcolják az embereket és a családi vállalkozásokat - jelentette ki a frakcióvezető, aki szerint a baloldal válságkezelése mindig megszorításokra épít.
    
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azt mondta: a baloldal többször bizonyította, hogy nem ért a válságkezeléshez, ezért álságos az összes tőlük érkező bírálat ezzel kapcsolatban.

Amikor ők tehettek volna Magyarországért, akkor csőd szélére sodorták az országot, újabb és újabb terheket raktak a magyar emberek vállára, elvették a 13. havi nyugdíjat, emelték az áfát és a nyugdíjkorhatárt, csökkentették a táppénzt, elvettek egy havi bért a közszférában dolgozóktól, valamint hatalmas hitelt vettek fel - sorolta a baloldali kormányzat intézkedéseit a kereszténydemokrata államtitkár.
    
Hozzátette: a baloldal ma is ezt tenné, mai is a csőd szélére sodorná az országot, adót emelne és megszorítana.